Musici uit Nederland genomineerd voor YouTube Symfonie Orkest

Musici vanuit de hele wereld hebben via YouTube auditie gedaan voor het YouTube Symfonie Orkest 2011. Uit alle ingezonden video’s zijn door een jury van experts, waaronder dirigent Michael Tilson Thomas, 336 finalisten uit 46 landen geselecteerd. Onder de gelukkigen zijn ook zeven inzendingen uit Nederland. Zij maken kans om van 14 tot 20 maart 2011 in het Sydney Opera House op te treden voor een wereldwijd publiek. Het publiek bepaalt de komende dagen door te stemmen wie van deze getalenteerde muzikanten mogelijk deel uit maakt van het Symfonie Orkest.

Stemmen

De komende week (10 tot 17 december) kan er op de geselecteerde kandidaten gestemd worden via youtube.nl/symphony. Elke dag, zeven dagen lang mag er op een video gestemd worden. Uiteindelijk bepalen de publieksstemmen en de dirigent wie tot de laatste 96 muzikanten behoren. De zeven genomineerde inzendingen uit Nederland zijn:

‘Mothership’ van Mason Bates

Een nieuw element dit jaar is een tweede auditieronde voor solo-improvisatoren die geen klassieke instrumenten bespelen. Zij konden een video van een originele improvisatie uploaden op basis van de nieuwe compositie ‘Mothership’ van Mason Bates. Mason Bates kiest op basis van de stemmen vier improvisatie solisten voor waanzinnige voorstellingen op instrumenten zoals de guzheng, de zingende zaag en de udderbot.

Lees meer over: ,