Hordelopen op de homepage van Google

Na al de nodige logo's van Google te hebben gehad in de afgelopen week vanwege de Olympische Spelen in Londen staat er vandaag ineens een interactieve doodle op de homepage van Google. Na hockey, kogelstoten, tennis, etc. staat het logo van vandaag zoals je waarschijnlijk al hebt gezien in het teken van het atletiekonderdeel Hordelopen.

De doodle zal er ongetwijfeld vandaag voor zorgen dat opnieuw de nodige tijd zal worden doorgebracht op de homepage van Google. Het is namelijk nog best even oefenen om over alle horden heen te springen maar het is zeker mogelijk, afhankelijk van je prestatie krijg je na het passeren van de finishlijn een bronzen, zilveren of een gouden medaille. Vervolgens kun je de behaalde score delen op Google+ of het spel opnieuw starten.

Rennen kan door de linker en rechter pijltjes toets op je toetsenbord in te drukken, springen doe je door het pijltje naar boven of de spatiebalk in te drukken. Het logo werkt helaas niet in Internet Explorer 7 en 8 maar wel in Internet Explorer 9, Google Chrome, Firefox en Safari. Een werkende kopie van de doodle is toegevoegd aan het overzicht met alle logo's die tot op heden zijn geplaatst vanwege de Olympische Spelen in Londen.

Google Doodle:

Hordelopen mannen en vrouwen

Wat betreft hordelopen op de Olympische Spelen staan er een aantal onderdelen op het programma. Het gaat om 100 m horden vrouwen, 110 meter horden mannen en 400 meter horden voor zowel mannen als vrouwen. Gisteravond werden de halve finales 400 meter horden vrouwen afgewerkt evenals de finale 400 meter horden mannen.

Vanavond staan zowel de halve finales 100 meter horden vrouwen op het programma als de finale. Morgen volgt dan de finale 110 meter horden mannen, de finale 400 meter horden vrouwen en als laatste staat de finale 110 meter horden op het programma.

Alle Olympische Google Logo's

Alle geplaatste logo's door Google in het teken van de Olympische Zomerspelen in Londen bekijk je in dit overzicht. Verder de doodles die werden geplaatst tijdens de vorige edities van de zomerspelen in 2000, 2004 en in 2008 maar ook alle in de afgelopen jaren geplaatste doodles in het teken van de winterspelen bekijk je via de onderstaande links.

Lees meer over: , ,