YouTube zet 3000 nieuwe films online die gehuurd kunnen worden

YouTube heeft zojuist laten weten dat het aanbod van films flink wordt uitgebreid. Vandaag zal YouTube 3000 nieuwe films gaan toevoegen die gehuurd kunnen worden, helaas alleen door gebruikers uit de Verenigde Staten. De nieuwe films worden aangevuld met reviews, behind-the-scenes video's en ander extra's. Het lijkt er dus op dat de videowebsite een aantal deals gesloten heeft met grote filmstudio's, het is echter op het moment van schrijven nog niet bekend welke (bekende) films worden toegevoegd. De mogelijkheid om films te huren is inmiddels nu meer dan een jaar beschikbaar.

Verder laat YouTube weten nu 2 miljard views per dag te verwerken Gebruikers besteden slechts 15 minuten per dag op de videowebsite, dit vergeleken met 5 uur televisie per dag.

Update

Inmiddels is duidelijk dat er tussen de 3000 nieuwe films enkele bekende zitten waaronder oudere films als Goodfellas, Scarface, en Taxi Driver tot recente blockbusters als Inception, The King’s Speech, Little Fockers, The Green Hornet en Despicable Me. Er wordt hiervoor samengewerkt met Sony Pictures, NBC Universal en Warner Brothers. De video's zijn als stream beschikbaar en moeten, eenmaal gestart binnen 24 uur volledig bekeken worden. Met de toevoeging zijn er nu in totaal 6000 video's beschikbaar.

Lees meer over: ,