YouTube wijzigt layout afspeellijsten in speler en test knop met opties

YouTube heeft in de videospeler een nieuwe weergave uitgerold voor de afspeellijst. Tot op heden was het zo dat na het klikken op de knop onderin een videospeler vergroot tot volledig scherm de afspeellijst onderin horizontaal werd getoond met alle video's met grote thumbnails naast elkaar. In de nieuwe weergave wordt de afspeellijst over de gehele video getoond. De afspeellijst zelf neemt iets meer dan de helft van het scherm in beslag.

Nadeel is dat hier direct dat het niet mogelijk is om snel door de lijst heen te scrollen met het scrolwieltje van de muis, een ander nadeel is dat de afspeellijst niet meer zoals voorheen automatisch wordt verborgen indien er niets meer mee wordt gedaan. Het klikken op een video start de video zoals gebruikelijk direct maar vervolgens moet de afspeellijst wel eerst handmatig weer middels de kleine knop onderin worden gesloten.

youtube_playlist

Opties videospeler

Ondertussen loopt er ook een experiment betreffende alle opties van de videospeler. In het experiment heeft de videowebsite alle opties samengevat onder een enkele knop. Het gaat onder andere om de kwaliteit en de grootte van de videospeler zoals hieronder in de screenshot is te zien. Deze knop zorgt er wel voor dat de opties lastiger zijn te vinden.

youtube_player_opties

Lees meer over: ,