YouTube voor Windows Phone uitgebracht [update]

youtube_app_windows_phone_logoMicrosoft en Google zijn er samen uitgekomen wat betreft de ontwikkeling van een YouTube-app voor Windows Phone. De app van de videowebsite is vanaf nu weer beschikbaar voor alle gebruikers van Windows Phone in de Windows Phone Store.

Aanvankelijk was er een YouTube-app beschikbaar voor Windows Phone gemaakt door Microsoft maar Google eiste een week nadat de app was uitgekomen dat deze offline zou worden gehaald, dit vanwege het ontbreken van advertenties en de mogelijkheid om video's te downloaden. Microsoft kwam na de eis van Google al snel met een update om de mogelijkheid om video's te downloaden te verwijderen en het bedrijf gaf daarnaast aan best advertenties te willen toevoegen aan de app maar dit simpelweg niet te kunnen.

Uiteindelijk kwam het tot de start van een samenwerking tussen beide bedrijven om een nieuwe app te ontwikkelen die nu een aantal maanden later beschikbaar is gekomen.

De YouTube-app die hier gedownload kan worden bevat alle bekende functies zoals het beheren van je eigen profiel, afspeellijsten, uploads en videolijsten en uiteraard is er een zoekfunctie aanwezig. Video's kunnen gedeeld worden op sociale netwerken, per mail en per SMS. Een specifieke feature voor Windows Phone is de mogelijkheid om video's, afspeellijsten, videokanalen en zoekopdrachten op het startscherm vast te pinnen als levende tegels. Een aantal screenshots van de nieuwe YouTube-app bekijk je hieronder.

Update

De app heeft het niet heel lang uitgehouden nu Google opnieuw de app heeft geblokkeerd. Een woordvoerder van Google laat weten: "Microsoft has not made the browser upgrades necessary to enable a fully-featured YouTube experience, and has instead re-released a YouTube app that violates our Terms of Service," "It has been disabled. We value our broad developer community and therefore ask everyone to adhere to the same guidelines." Ondertussen heeft Microsoft ook een uitgebreide reactie online geplaatst, deze is hier te vinden. Zo gaat de soap rondom de YouTube-app weer verder.

Lees meer over: , , ,