YouTube voegt optie toe om gezichten onherkenbaar te maken

YouTube heeft een nieuwe optie doorgevoerd waarmee je als gebruiker mensen onherkenbaar kunt maken in video's. Stel dat je een video upload van een bepaalde demonstratie dan kan het wenselijk zijn om de gezichten van de betrokken activisten die te zien zijn in de video onherkenbaar te maken, dit kan nu middels een druk op de knop.

Zodra je een video gaat bewerken staat er onder de video een knop om aanvullende opties te openen. Hier kan dan de nieuwe optie om gezichten onherkenbaar te maken ingeschakeld worden. YouTube zal dit dan automatisch gaan doorvoeren in de video en erboven een preview tonen. Als je tevreden bent met het resultaat en de video gaat opslaan dan kun je er eventueel voor kiezen om het origineel te verwijderen.

YouTube geeft wel aan dat het kan voorkomen dat niet alle gezichten na het activeren van de optie onherkenbaar worden gemaakt, het is dan ook raadzaam om dan te overwegen om de video niet te publiceren. Dankzij deze toevoeging kunnen bepaalde video's nu gedeeld worden met de rest van de wereld waar dit mogelijk anders niet zou gebeuren.

Lees meer over: ,