YouTube video’s insluiten zonder YouTube logo

Wil je een YouTube video insluiten op een website maar zie je liever niet het logo van YouTube terug in de speler dan is deze mogelijkheid er nu. Het gaat om het kleine watermerk dat normaal rechts onderin een video staat evenals de YouTube knop.

Verwijderen

Het verwijderen van het logo is eenvoudig te bereiken door een parameter toe te voegen aan de URL in de code die gebruikt wordt om een video in te sluiten. Het enige wat je hoeft te doen is '?modestbranding=1' toe te voegen aan de URL zoals hieronder in de code.

<iframe width="493" height="350" src="http://www.youtube.com/embed/iUc77fxvFOs?modestbranding=1" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Een overzicht van alle parameters die te gebruiken zijn is hier te bekijken. Een voorbeeld van een speler zonder logo's zie je hieronder. Het is wel zo dat als je met je muis over de video heen gaat er een kleine YouTube vermelding linksboven in beeld komt.

HD preview image

Overigens is er nog een andere kleine update als het gaat om ingesloten video's. De afbeelding die te zien is voordat een video wordt afgespeeld is qua kwaliteit verbeterd. YouTube zal nu een HD preview image tonen waar dit mogelijk is.

Lees meer over: ,