YouTube Trends Map als aanvulling op Trends Dashboard

youtube_trends_tbYouTube heeft YouTube Trends Map online gezet vooralsnog helaas alleen gericht op de Verenigde Staten. Het betreft een kaart die per regio de meest populaire video's toont wat betreft het aantal views en het aantal keer gedeeld in de laatste 24 tot 48 uur.

Via het menu boven de kaart kan er gefilterd worden op geslacht en tevens kan er gefilterd worden op leeftijdsgroep. Door op een thumbnail op de kaart te gaan staan met de muis komt een kleine popup in beeld met de betreffende video en eronder de video's op de tweede en op de derde plaats. De kaart dient als aanvulling op YouTube Trends Dashboard geïntroduceerd in december 2010. Het dashboard is uitgebreider en hier kan wel gefilterd worden op land. Je ziet dan hier ook de meest populaire video's en de meest gedeelde video's. Middels de opties bovenin kan er een vergelijking gemaakt worden tussen landen en er kan ook hier worden gefilterd op basis van leeftijdsgroep en geslacht.

YouTube Trends Map is momenteel nog een experiment van de videowebsite. De kaart is te bereiken op www.youtube.com/trendsmap. Het is niet duidelijk of en wanneer de videowebsite YouTube Trends Map beschikbaar zal gaan maken voor andere landen.

youtube_trends_maps

Lees meer over: , ,