YouTube experimenteert met vaststaande header

youtube_sticky_header

Een nieuw experiment gespot op YouTube, op dit moment experimenteert de website nog met een header die altijd in beeld blijft staan. Zodra je naar beneden gaat scrollen op de videowebsite zal het bovenste gedeelte met het logo van YouTube, het zoekveld, de inlogknop en de uploadknop in beeld blijven staan. Nadeel is in dit geval wel dat de header veel ruimte in neemt op het scherm. Zelf uitproberen kan op de volgende manier.

Open als eerste YouTube.com en open daarna de console van de browser, in Google Chrome doe je dit middels de combinatie Ctrl + Shift + J, dit is Ctrl + Shift + K in Firefox en de knop F12 in Internet Explorer. Ongeacht de gebruikte browser klik dan op het tabblad Console, plak de volledige onderstaande code en druk op Enter waarna YouTube.com opnieuw zal laden. De nieuwe grotere header zal dan bovenin te zien zijn op de website.

document.cookie="VISITOR_INFO1_LIVE=JX5TVkqGL3I; path=/; domain=.youtube.com";window.location.reload();

Recent werd er nog een ander experiment gespot op YouTube met blokken met informatie rechts naast de zoekresultaten op een vergelijkbare manier als Google dit doet aan de rechterkant in de zoekmachine. Met een ander experiment recent gespot op de videowebsite werden er kaarten van videokanalen toegevoegd aan de zoekresultaten.

Lees meer over: ,