YouTube test met kaarten voor videokanalen

YouTube test met kaarten voor videokanalen

YouTube voegde eerder dit jaar aan de zoekresultaten kaarten toe voor diverse artiesten, indien je zoekt naar een bepaalde artiest dan zal aan de rechterkant naast de zoekresultaten een blok worden getoond met een overzicht van de populairste nummers van de betreffende artiest en uitgebrachte albums. Naast de kaarten voor artiesten experimenteerde de videowebsite recent met het tonen van kaarten voor diverse televisieseries en nu is er een nieuw experiment gespot met kaarten voor videokanalen.

Na het zoeken naar een videokanaal zal er aan de rechterkant naast de zoekresultaten een nieuw blok worden getoond met een overzicht van recente toevoegingen aan het gezochte videokanaal met achter elke video de lengte. Boven het overzicht met recente video's is de profielfoto te zien samen met screenshots van twee recent toegevoegde video's. Door het nieuwe blok wordt de advertentie automatisch naar beneden verplaatst.

youtube_kaart_videokanalen

Zelf het experiment proberen kan op de volgende manier. Open als eerste YouTube.com en open daarna de console van de browser, in Google Chrome doe je dit middels de combinatie Ctrl + Shift + J, dit is Ctrl + Shift + K in Firefox en de knop F12 in Internet Explorer. Ongeacht de gebruikte browser klik dan op het tabblad Console, plak de volledige onderstaande code en druk op Enter waarna YouTube.com opnieuw zal laden. Zoek vervolgens naar een videokanaal om het nieuwe blok aan de rechterkant te zien.

document.cookie="VISITOR_INFO1_LIVE=2IS0PWox26Q; path=/; domain=.youtube.com";window.location.reload();

Lees meer over: ,