YouTube test een nieuwe layout

Niet alleen test YouTube momenteel een nieuwe tool om vragen toe te voegen aan video's maar de videowebsite test momenteel ook een geheel nieuw ontwerp. Zoals je in de onderstaande screenshot kunt zien doet het ontwerp een beetje denken aan de interface van Google+. De gehele website is in dit geval links uitgelijnd, het logo is kleiner en het zoekveld een stuk breder. Op de startpagina Aanbevelingen en abonnementsactiviteit met aan de rechterkant eeen reeks aanbevolen kanalen. Zoals nu ook het geval is zie je aan de linkerkant een overzicht van alle abonnementen en links naar diverse onderdelen.

Zodra je naar beneden gaat scrollen blijft het linkermenu constant in beeld staan, ook vergelijkbaar met Google+. Ook de detailpagina van een video is gewijzigd qua layout.

Zelf uitproberen

Wil je deze nieuwe layout zelf eens uitproberen dan ga naar de homepage van de videowebsite en open daarna in Google Chrome hulpprogramma's voor ontwikkelaars door Ctrl + Shift + J in te drukken, in Firefox druk Ctrl+Shift+K en in Internet Explorer druk op F12 en kies daarna voor Console. Plak vervolgens de onderstaande code en druk op Enter. Vernieuw dan de homepage om de nieuwe layout van de videowebsite te zien.

javascript:document.cookie="VISITOR_INFO1_LIVE=u8uWhAyPa3U";

Lees meer over: ,