YouTube tegen sites waar video’s geconverteerd kunnen worden

YouTube gaat de strijd aan met websites waarop je onder andere eenvoudig video's van de website kunt omzetten naar Mp3. Door simpelweg de URL van een video in te voeren op deze websites kan de betreffende video worden omgezet naar Mp3 of worden gedownload in een ander formaat. Tenminste twee sites hebben een brief ontvangen van de videowebsite al is het vermoeden dat het om meer websites gaat. Een kopie van een brief die Music-Clips.net ontving en in handen kwam van TorrentFreak lees je hieronder.

In de brief geeft Google aan dat het aanbieden van een dergelijke tool in strijd is met de voorwaarden van de videowebsite en dus niet is toegestaan. Gevraagd wordt dan ook in de brief om direct te stoppen met het aanbieden van deze functionaliteit, mocht de website besluiten om gewoon door te gaan dan zullen er juridische stappen worden ondernomen.

Naast Music-Clips.net heeft ook de YouTube-MP3.org een dergelijke brief ontvangen. Deze laatste website is bijzonder populair met, volgens Google DoubleClick, 1.3 miljoen bezoekers per dag. De eigenaar van de website geeft aan dat hij schat dat meer dan 200 miljoen mensen wereldwijd gebruik maken van een dergelijke website. Ook geeft hij aan dat de website geheel niet in strijd zou zijn met de voorwaarden omdat de website geen gebruik maakt van de API van YouTube. YouTube-MP3 is dan ook nog gewoon bereikbaar.

Lees meer over: ,