YouTube Super Bowl 2013 logo

Google staat inmiddels bekend om de aangepaste logo's die met regelmaat op de homepage van de zoekmachine verschijnen en in het teken staan van personen, nationale feestdagen en andere gelegenheden. Het bedrijf begon hiermee in 1998 en sindsdien zijn er al meer dan 1400 verschillende logo's verschenen. Maar niet alleen Google doet dit, ook YouTube plaatst af en toe een speciaal logo linksboven op de site.

Dit komt niet heel vaak voor en dit gaat meestal om bijzondere gebeurtenissen op de website zelf zoals een nieuwe lokale versie of recent nog een logo omdat de video Gangnam Style van PSY 1 miljard views bereikte. Wat YouTube sinds 2009 wel elk jaar doet is een aangepast logo plaatsen vanwege de Super Bowl en zo ook vandaag.

Vanavond zal in de Verenigde Staten de 47ste editie van de Super Bowl plaats gaan vinden in de Mercedes-Benz Superdome in New Orleans. De wedstrijd gaat tussen de Baltimore Ravens en de San Francisco 49ers. Het logo van YouTube is alleen te zien in de Verenigde Staten en heeft met name te maken met de reclames gemaakt voor de pauzes.

youtube_super_bowl_2013

Google heeft overigens nog nooit een logo geplaatst vanwege de Super Bowl en dat is dit jaar niet anders. Het bedrijf plaatste in de afgelopen jaren wel doodles voor andere grote sportevenementen zoals het WK voetbal en de Olympische Zomerspelen en Winterspelen. Doodles in het teken van Sport evenals andere doodles bekijk je hier.

Lees meer over: , ,