YouTube start uitrol reactiesysteem Google+

YouTube is begonnen met het uitrollen van het nieuwe reactiesysteem gebaseerd op Google+. Eind september werd al aangekondigd door YouTube dat er een nieuw reactiesysteem zou worden uitgerold en na het systeem getest te hebben op videokanalen is de videowebsite nu zover om ook alle video's te gaan voorzien van het nieuwe systeem.

Reacties worden met het nieuwe systeem beter geordend, zo worden berichten van de maker van de video, berichten van populaire gebruikers, discussies over de video en reacties van mensen uit je eigen kringen op Google+ boven getoond. Er is nog wel een optie aanwezig om te schakelen tussen de beste reacties en de laatste reacties.

Indien je als gebruiker een nieuwe reactie gaat plaatsen dan heb je per reactie een keuze qua zichtbaarheid. Zo kan er worden ingesteld dat een reactie alleen zichtbaar is voor mensen uit je eigen kringen of alleen zichtbaar is voor een specifieke gebruiker.

Wat betreft gebruikers die zelf video's uploaden is er een optie toegevoegd om in te stellen dat reacties eerst moeten worden goedgekeurd, tevens kunnen bepaalde woorden automatisch worden geblokkeerd en kan er ingesteld worden dat juist van bepaalde gebruikers reacties wel automatisch worden goedgekeurd. Om een nieuwe reactie te kunnen plaatsen op de videowebsite is uiteraard wel een account van Google vereist.

Lees meer over: , ,