YouTube rolt nieuwe opties uit voor uploaden video’s

YouTube heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd betreffende het uploaden van video's naar aanleiding van ontvangen feedback van gebruikers. Als eerste zal de videowebsite vanaf nu een e-mail gaan sturen zodra de upload volledig is afgerond. Je hoeft dus niet meer te wachten voordat de video volledig naar de website is geüpload en klaar is om bekeken en gedeeld te worden. Zodra het uploaden en verwerken is afgerond stuurt YouTube een mail die direct geschikt is om eventueel door te sturen naar bijvoorbeeld vrienden of familie om ze op de hoogte te stellen van de nieuwe video. De e-mails worden standaard verzonden maar mocht je dit niet willen dan kan deze optie via de instellingen worden uitgeschakeld. Een screenshot van een dergelijke e-mail bekijk je hieronder.

youtube_upload_video

Publiceren

Naast het bovenstaande zal YouTube in de komende weken een optie uitrollen waarmee je zelf kunt bepalen wanneer een nieuwe video wordt gepubliceerd. Zo kun je voorkomen dat een video al online staat voordat je alle bijbehorende informatie zoals de titel en de omschrijving hebt ingevuld. Tot het moment dat je de video echt publiceert zal deze als privé worden gemarkeerd waardoor andere gebruikers de video dus niet kunnen zien.

Lees meer over: ,