YouTube rolt live streaming uit naar meer partners

YouTube LogoYouTube is begonnen met het uitrollen van live streaming naar meer partners van de videowebsite. In de afgelopen jaar werd de functionaliteit al door veel partners gebruikt om allerlei soorten evenementen live uit te zenden op YouTube van sport, tot muziek tot talkshows. Alle videokanalen met een goede reputatie en met meer dan 1000 abonnees krijgen de functie om live te streamen in de komende weken, om te bekijken of je eigen videokanaal in aanmerking komt kun je terecht op deze pagina waar details over je accountreputatie zijn te vinden en functies in- of uitgeschakeld kunnen worden. Indien je in aanmerking komt staat onderaan de pagina een knop Inschakelen achter Live Events.

Als belangrijkste functies van live streaming noemt YouTube de volgende:

  • Je ontvangt realtime transcodering in de cloud, dus je hoeft ons alleen je stream met de hoogste kwaliteit te sturen en we zorgen ervoor dat deze onmiddellijk beschikbaar wordt in alle resoluties en apparaatindelingen.
  • Je kunt meerdere camerahoeken weergeven, ondertiteling toevoegen en advertenties en slates toevoegen.
  • Kijkers kunnen de live stream bekijken vanaf elk apparaat, ontvangen de best mogelijke kwaliteit die voortdurend wordt aangepast aan hun internetverbinding en kunnen vooruit- en terugspoelen in de live stream.

Meer informatie over live streaming is te vinden in het helpcentrum van YouTube.

youtube_live_streaming

Lees meer over: ,