YouTube rolt betaalde abonnementen voor videokanalen verder uit

YouTube rolt betaalde abonnementen voor videokanalen verder uit

In mei dit jaar introduceerde YouTube betaalde abonnementen voor videokanalen. Er werd gestart met een klein aantal partners die speciale videokanalen hebben ingericht waar video's vanaf 99 dollarcent per maand bekeken kunnen worden. Nu een half jaar later is de videowebsite gestart met de verdere uitrol van betaalde abonnementen.

Alle geverifieerde partners met een goede reputatie, een koppeling met Google AdSense en minstens 10.000 abonnees krijgen de nieuwe functie. Mits zij zich bevinden in de landen Australia, Braziliƫ, Canada, Frankrijk, Japan, Mexico, Zuid-Korea, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, of de Verenigde Staten. Verder heeft de videowebsite aangekondigd dat gebruikers in Mexico nu betaalde abonnementen kunnen afsluiten. Mexico is het elfde land waar de functie beschikbaar is gekomen, in de komende maanden zullen meer landen gaan volgen waaronder mogelijk ook Nederland maar dit is nog niet duidelijk.

Alle betaalde videokanalen kennen een proefperiode van 14 dagen. Nieuw is ook dat gebruikers mobiel betaalde videokanalen kunnen bekijken en zich kunnen abonneren.

Lees meer over: ,