YouTube promoot gebruik eigen naam

YouTube is bezig met het uitrollen van een optie voor gebruikers van YouTube die ook actief zijn op Google+ om hun echte naam te gebruiken op de videowebsite. Het voordeel van deze optie is dat je zodoende op zowel Google+ als op YouTube je eigen naam kunt gebruiken in plaats van een aparte gebruikersnaam en dus alles gelijk kunt houden.

De optie kan in beeld komen zodra je een video gaat uploaden of een reactie plaatst maar de optie komt ook beschikbaar via de instellingen. Ga hiervoor naar de instellingen en klik onder je eigen e-mailadres onder het kopje 'accountgegevens' op de link 'geavanceerd'.

Alle publiekelijk beschikbare video's die je hebt geüpload worden gekoppeld aan je eigen naam evenals likes en abonnementen. Tijdens het uitvoeren van de wijziging heb je de mogelijkheid om te bepalen welke content eventueel verborgen moet worden. Na bevestiging word je eigen naam standaard gebruikt op de videowebsite in plaats van je gebruikersnaam. Ook de titel van je videokanaal evenals de foto zal worden gewijzigd.

De gebruikersnaam kan nog wel worden gebruikt om mee in te loggen en de URL van je kanaal blijft ongewijzigd. De melding komt alleen in beeld als je ook op Google+ zit.

Lees meer over: , ,