YouTube promoot Earth Hour 2011

In de afgelopen jaren heeft Google diverse malen Earth Hour gepromoot, een initiatief van het Wereld Natuur Fonds. Earth Hour, of in het Nederlands Het Uur der Aarde is een evenement dat mensen oproept om verlichting en andere elektronische apparatuur voor 1 uur uit te zetten, in Nederland gaan de lichten uit tussen 20:30 tot 21:30.

YouTube

Dit jaar ondersteunt YouTube het evenement door een speciaal logo te plaatsen plus een schakelaar op de videopagina. Zodra je een video gaat bekijken staat er naast de titel een schakelaar waarmee je het licht op de pagina uit doet. Dat wil zeggen dat de achtergrond van de website zwart wordt in plaats van wit waarvan hieronder een screenshot.

iPhone, Twitter en Hyves

Wil je mee doen dan kun je zelf de actie nog op diverse manieren ondersteunen. Voor de iPhone, iPad en iPod Touch een applicatie van het Wereld Natuur Fonds genaamd 60+ die hier gedownload kan worden. Voor gebruikers van Twitter is er een applicatie die er voor zorgt dat vanavond je foto even een uurtje 'uitgezet' wordt en als laatste is er een speciaal voor gebruikers van Hyves de Earth Hour Pimp die je profiel donker maakt.

Lees meer over: , , ,