YouTube Player laat je vooruit kijken

YouTube gaat in de komende weken drie handige nieuwe features doorvoeren in de player. Sinds enkele jaren is het al mogelijk om rechtstreeks te linken naar een bepaald punt binnen een video en deze functionaliteit wordt nu verder uitgebreid.

Spieken

Als eerste gaat het om vooruit kijken. Door met je muis ergens op de tijdbalk van de video te gaan staan komt er een thumbnail in beeld. Op deze manier kun je dus even kijken wat er allemaal nog gaat volgen, door te klikken spring je direct naar het betreffende punt.

Scannen

Als tweede gaat het om het kunnen scannen van een video. Stel dat je een video aan het bekijken was en later verder wilt gaan op het punt waar je gebleven was dan is het handig om snel het punt waar je was afgehaakt weer terug te kunnen vinden. Door het witte bolletje te slepen over de tijdbalk komen grote thumbnails in beeld zoals hieronder is te zien in de screenshot. Zodoende zoek je dus snel het gewenste punt terug weer op.

Inzoomen

Als laatste gaat het om het kunnen inzoomen op de tijdbalk. Deze feature is met name handig voor video's die langer zijn dan 90 minuten. Om te kunnen inzoomen ga je met de muis op de tijdbalk staan en er komt vervolgens een tweede balk tevoorschijn samen met een thumbnail. Door hier vervolgens met de muis op te gaan staan kun je een specifiek moment opzoeken in de video. Deze feature is al uit te proberen met deze video.

Lees meer over: ,