YouTube One Channel definitief doorgevoerd

YouTube kondigde recent al aan begin deze maand alle bestaande videokanalen over te gaan zetten op het nieuwe ontwerp en dat moment is nu gekomen. Tijdens de betafase die in maart begon zijn al meer dan 70 miljoen kanalen overgestapt op YouTube One Channel zoals de videowebsite het nieuwe design noemt. In deze periode zijn er diverse wijzigingen doorgevoerd op basis van feedback, zo is bijvoorbeeld 'Wat je verder kunt kijken' verbeterd en kun je nu makkelijker secties maken op basis van afspeellijsten.

De videowebsite geeft aan dat branding met het nieuwe ontwerp beter tot zijn recht komt omdat de grote bannerafbeelding bovenaan een videokanaal zichtbaar is in de applicaties voor iOS, Android en op televisie. Deze afbeelding moet 2560 pixels bij 1440 pixels zijn voor het beste resultaat op alle apparaten. Tevens wordt een videokanaal beter bezocht omdat klikken vanuit de YouTube-gids rechtstreeks naar een kanaal gaan in plaats van naar een activiteitenfeed zoals voorheen. In de testperiode is al gebleken dat videokanalen met het nieuwe ontwerp er over het algemeen meer nieuwe abonnees kregen. Nieuw is overigens de mogelijkheid om een speciale trailer voor alleen niet-abonnees in te stellen.

Het nieuwe design is definitief, er kan dus niet worden teruggeschakeld naar het oude ontwerp. Tips en trucs voor het design zijn hier in het helpcentrum van YouTube te vinden.

Lees meer over: ,