YouTube komt met betaalde abonnementen

YouTube Logo YouTube heeft het plan om binnenkort een nieuwe weg in te gaan slaan met de introductie van betaalde abonnementen voor videokanalen. Het nieuws is afkomstig van diverse bronnen bekend met de plannen van de videowebsite. YouTube zou een klein aantal videomakers al hebben gevraagd om mee te doen en videokanalen te gaan creëren waarvoor gebruikers van de website dan straks zouden moeten gaan betalen.

Zoals het nu lijkt zou toegang tot de kanalen tussen de 1 en 5 dollar per maand kosten en kanalen zouden dan ook nog de mogelijkheid hebben om advertenties te kunnen tonen. Het is momenteel nog niet duidelijk om welke bedrijven het gaat maar gedacht wordt aan diverse mediabedrijven zoals Machinima, Maker Studios en Fullscreen. Aanvullend zou de videowebsite ook overwegen om geld te gaan vragen voor het live volgen op YouTube van bepaalde evenementen. In dit laatste geval zou het dan gaan om een eenmalige betaling (pay-per-view). De introductie zou eind april volgen tijdens Digital Content New Fronts.

Het is zeker niet de eerste keer dat er berichten zijn over betaalde abonnementen, in de afgelopen jaren waren de geruchten er al vaker en vorig jaar nog verwees de CEO van YouTube, Salar Kamangar naar de mogelijke komst van betaalde abonnementen. Google gaf in een verklaring aan dat op dit moment er de nodige videomakers zijn die denken te kunnen profiteren van betaalde abonnementen. Het gaat vooralsnog wel om een experiment zoals de verhuur van films ook ooit begon in 2010. Het zou gaan om een totaal van rond de 25 videokanalen, de opbrengt zou dan worden gedeeld met YouTube (45/55).

Lees meer over: ,