YouTube kan nu je video’s automatisch verbeteren

Je hebt vast wel eens een video gemaakt met je telefoon of met een camera waarvan de kwaliteit niet helemaal perfect was. Nu is er sinds september vorig jaar een mogelijkheid binnen YouTube om geüploade video's eenvoudig te bewerken. Het bewerken van een video kan door naar het overzicht van al je eigen video's te gaan en hier onder een video te klikken op de knop 'Video bewerken'. Daarnaast kan de editor bereikt worden door de videopagina zelf te openen en hier bovenaan op de knop 'Video bewerken' te klikken.

Maar vanaf nu is het niet direct meer nodig om gebruik te maken van deze editor om je video's te verbeteren want is er een nieuwe feature toegevoegd die al het werk automatisch voor je kan uitvoeren, zoals het aanpassen van helderheid en contrast en het verminderen van onregelmatige camerabewegingen. Zodra je een video gaat uploaden en YouTube denkt de video te kunnen verbeteren zal er een knop in beeld verschijnen.

Na het klikken op de knop zie je in het venster dat opent (screenshot hieronder) direct links de originele video staan en rechts staat de verbeterde video zodat je het verschil goed kunt zien. Door vervolgens op de blauwe knop 'Okay' onderaan het venster te klikken worden de verbeteringen doorgevoerd, de verbeteringen kunnen later altijd worden teruggedraaid.

Mocht je een video uploaden met je mobiele telefoon zal de optie niet in beeld verschijnen maar zal er wel een melding te zien zijn zodra je YouTube opent op een computer.

Lees meer over: ,