YouTube InVideo-programmering om video’s en kanalen te promoten

YouTube heeft een kleine nieuwe feature geïntroduceerd voor alle gebruikers en bedrijven die video's uploaden naar de videowebsite, het gaat om InVideo-programmering. De nieuwe feature is te vinden door te gaan naar de kanaalinstellingen die zijn te bereiken door rechtsboven op je gebruikersnaam te klikken en daarna te kiezen voor Instellingen in het menu. Klik daarna aan de linkerkant in het menu op het item 'InVideo-programmering'.

Kanaal promoten

Zoals je in de bovenstaande screenshot ziet heb je dan twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is het promoten van je eigen kanaal in al je eigen geüploade video's middels je eigen profielfoto. Wat je kan doen met deze optie is het toevoegen van je eigen profielfoto aan al je eigen video's. Je kunt dan zelf bepalen op welke positie deze moet komen te staan, bijvoorbeeld linksboven, rechtsboven of rechtsonder en tevens bepaal je of de afbeelding gedurende de hele video in beeld moet blijven staan of slechts een bepaalde tijd, bijvoorbeeld de laatste 10 (minimaal) of 20 seconden van een video.

Specifieke video promoten

Me de tweede optie kun je een specifieke video promoten. In dat geval wordt een thumbnail van de gekozen video toegevoegd aan alle andere video's die je hebt geüpload naar YouTube. Ook hier bepaal je weer zelf de positie en het moment waarop de video moet worden gepromoot. Het is echter in dit geval niet mogelijk om de gekozen video de gehele tijd te tonen. Achteraf kan dit uiteraard weer gewijzigd of uitgeschakeld worden.

Lees meer over: ,