YouTube introduceert betaalde abonnementen voor videokanalen

YouTube LogoYouTube heeft zojuist betaalde abonnementen voor videokanalen geïntroduceerd. Eerder deze week was er al het bericht dat YouTube mogelijk deze week nog met betaalde abonnementen zou gaan komen. In eerste instantie start YouTube klein met een aantal partners die themakanalen hebben ingericht waaronder bijvoorbeeld Sesame Street. Op het kanaal worden volledige afleveringen van de kinderserie aangeboden.

Een abonnement op een videokanaal is er vanaf 0,99 cent per maand, elk videokanaal kan 14 dagen gratis bekeken worden en diverse videokanalen geven korting in het geval dat er een jaarabonnement wordt afgesloten. Het als gebruiker een abonnement op een themakanaal afsluiten kan eerst alleen nog op een desktopcomputer, na het afsluiten van een abonnement kan het kanaal ook op een telefoon, tablet en televisie worden bekeken.

YouTube geeft aan dat dit nog slechts het begin is, in de komende weken zal YouTube betaalde videokanalen als een self-service feature uitrollen voor gekwalificeerde partners. Een overzicht van alle betaalde videokanalen die nu zijn gelanceerd bekijk je op deze pagina. De videokanalen zijn echter nog niet buiten de Verenigde Staten beschikbaar.

youtube_betaalde_abonnementen

Lees meer over: ,