YouTube integreert Google Moderator

Iedereen met een YouTube kanaal, dat wil zeggen alle gebruikers krijgt de beschikking over Google Moderator. Google Moderator is een sociaal platform waarmee in het kort gebruikers vragen kunnen stellen, ideeën of suggesties op kunnen sturen waarop vervolgens gestemd kan worden om zodoende de belangrijkste vragen / suggesties eruit te filteren. YouTube heeft nu Google Moderator geïntegreerd.

Moderator kan geactiveerd worden door naar naar je eigen YouTube kanaal te gaan en bovenaan te klikken op 'Modules'. Schakel daarna het vinkje in voor 'Beheerder' (de vertaling naar het Nederlands is nog niet helemaal in orde) en daarna komt er in het Engels een scherm om een titel aan te geven, een omschrijving en aanvullende opties. Na het opslaan wordt alles realtime verwerkt op je YouTube kanaal.

Een voorbeeld kun je bekijken op youtube.com/foodwishes waar opgeroepen wordt om recepten in te sturen. Je hebt wel een Google account nodig om in dit geval een recept in te kunnen sturen. Plaatsen kan direct via het tekstvak bovenaan de pagina.

Heb je een eigen website dan kan Google Moderator hierop geplaatst worden.

Lees meer over: , ,