YouTube Instant – Ontwikkelaar krijgt baan aangeboden

Afgelopen woensdag introduceerde Google, Instant Search, het live bijwerken van de zoekresulten op het moment dat er een zoekopdracht wordt getypt. Dit inspireerde Feross Aboukhadijeh, een computer science student op Stanford (waar ook de oprichters van Google studeerde). Hij ontwikkelde al snel na de introductie van Google een kleine applicatie genaamd YouTube Instant om YouTube realtime te doorzoeken. Je tikt een zoekopdracht in en er wordt automatisch een video gerelateerd aan de zoekopdracht getoond. Zoek je verder wordt er een andere video getoond.

Baan

Het ontwikkelen van de applicatie kan wel eens gunstig gaan uitpakken. YouTube Instant werd gespot door de oprichter van YouTube, Chad Hurley en hij plaatste de volgende tweet "Hey @FreeTheFeross! Loving YouTube Instant... http://feross.net/instant/ Want a job? ;)". Een aanbieding dus om bij YouTube te komen werken.

Al gauw reageerde Feross op het bericht met een tweet waarin hij vraagt of dit een serieus aanbod was. Hurley reageerde weer door te vragen of Feross klaar is om van school te gaan. Hij stuurde hem vervolgens een Direct Message via Twitter.

Zodoende heeft Feross door het ontwikkelen van de applicatie een aanbod verdient om bij YouTube te komen werken. Het is natuurlijk nog even afwachten of hij daadwerkelijk aangenomen wordt maar bijzonder is het wel.