YouTube gaat nieuw reactiesysteem doorvoeren gebaseerd op Google+

YouTube gaat nieuw reactiesysteem doorvoeren gebaseerd op Google+

YouTube heeft aangekondigd het reactiesysteem op de website in de komende maanden te gaan vernieuwen. De videowebsite gaat dit doen met behulp van een koppeling met Google+ vergelijkbaar met Blogger eerder dit jaar. Met het nieuwe reactiesysteem worden automatisch reacties van bijvoorbeeld mensen uit je eigen kringen hoger geplaatst. Daarnaast zullen reacties van populaire gebruikers hoger worden geplaatst evenals discussies over de video en reacties van de maker van de betreffende video zelf.

Tevens volgt een feature om zelf te bepalen wie je eigen reacties als gebruiker mogen bekijken. Er kan ingesteld worden dat een reactie door alle gebruikers bekeken mag worden maar de zichtbaarheid van een reactie kan ook worden beperkt tot specifieke kringen van Google+ of zelfs tot een enkele gebruiker. Er zal gebruik worden gemaakt van een conversatieweergave zodat discussies eenvoudiger gevolgd kunnen worden.

Videomakers krijgen tegelijkertijd een aantal nieuwe opties om geplaatste reacties te beheren. Zo zal er straks een optie komen om in te stellen dat alle reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat deze geplaatst worden, daarbij kan direct ingesteld worden dat reacties van specifieke gebruikers wel direct mogen worden getoond. Daarnaast kunnen bepaalde woorden worden ingesteld om standaard te blokkeren.

Het nieuwe reactiesysteem zal deze week worden doorgevoerd op alle videokanalen en later dit jaar voor alle video's op YouTube. Een voorbeeld van het nieuwe op Google+ gebaseerde reactiesysteem is hieronder te zien in de screenshot. Recent werd de mogelijkheid om een videoreactie te plaatsen overigens nog geschrapt door YouTube.

youtube_reacties_google_plus

Lees meer over: , ,