YouTube experimenteert met nieuwe homepage

YouTube test momenteel een nieuwe homepage die een tikje doet denken aan de layout van Pinterest. De nieuwe interface heet Carousel, bovenaan de homepage worden een aantal aanbevolen video's getoond evenals populaire video's, muziekvideo's en nieuwsvideo's. In het geval dat er meerdere video's worden aanbevolen komen er pijlen tevoorschijn aan de linkerkant en aan de rechterkant. Eronder staan dan nog veel meer video's die afkomstig zijn van verschillende kanalen en uit verschillende categorieën.

Zelf uitproberen

Zelf de nieuwe homepage bekijken kan, vereist is dan wel dat je de Engelse interface gebruikt van de videowebsite. Ga dan naar de homepage van YouTube en open daarna in Google Chrome hulpprogramma's voor ontwikkelaars door Ctrl + Shift + J in te drukken, in Firefox druk Ctrl+Shift+K en in Internet Explorer druk op F12 en kies daarna voor Console.

Plak vervolgens de onderstaande code, druk op Enter en sluit het console weer.

document.cookie="VISITOR_INFO1_LIVE=eKxEWQ3xcc8; path=/; domain=.youtube.com";window.location.reload();

Ga daarna naar youtube.com/lohp om de homepage te bekijken, deze pagina openen zonder de bovenstaande stappen uitgevoerd te hebben levert een 404 pagina op.

Lees meer over: ,