YouTube experimenteert met nieuw navigatiemenu en nieuwe interface

YouTube experimenteert met nieuw navigatiemenu en nieuwe interface

YouTube zal waarschijnlijk binnenkort hetzelfde navigatiemenu gaan krijgen als de andere producten van Google zo blijkt een gespot experiment. Het gaat om een knop die rechtsboven geplaatst wordt zoals hieronder in de screenshot is te zien, het klikken op het icoon toont het menu met links naar diverse producten van Google. Tevens is in het experiment een nieuwe knop aan de linkerkant te zien voor de Gids die al eerder in een ander experiment werd gespot. Na het klikken op deze knop schuift er aan de linkerkant een menu in beeld. Het is niet duidelijk wanneer YouTube de knop zal gaan doorvoeren.

youtube_navigatiemenu

Interface

Naast het bovenstaande experiment is er nog een ander experiment gespot. Het gaat om een experiment met een aangepaste layout voor de videowebsite waarvan een screenshot hieronder. Te zien is dat vergeleken met de huidige homepage de website is gecentreerd en opgedeeld is in blokken vergelijkbaar met diverse andere producten van Google waaronder de mobiele versie van de zoekmachine en Google+. Verder is net als in het experiment hierboven het linkermenu standaard ingeklapt en deze kan geopend worden middels de knop Gids linksboven. Zodra je naar beneden gaat scrollen blijft de header bovenin vast in beeld staan, iets wat ook al eerder in een ander experiment werd gespot. De detailpagina van een video is met deze layout nagenoeg verder hetzelfde gebleven.

youtube_interface_experiment

Zelf uitproberen

Zelf het menu of de nieuwe interface uitproberen kan op de volgende manier. Open als eerste YouTube.com en open daarna de console van de browser, in Google Chrome doe je dit middels de combinatie Ctrl + Shift + J, dit is Ctrl + Shift + K in Firefox en de knop F12 in Internet Explorer. Ongeacht de browser klik dan op het tabblad Console, plak dan een van de onderstaande codes en druk op Enter waarna YouTube.com opnieuw zal laden.

Navigatiemenu

document.cookie="VISITOR_INFO1_LIVE=_c4VUVjr9hc; path=/; domain=.youtube.com";window.location.reload();

Interface

document.cookie="VISITOR_INFO1_LIVE=_wVil4PwtpA; path=/; domain=.youtube.com";window.location.reload();

Lees meer over: ,