YouTube experimenteert met kaarten voor kanalen in zoekresultaten

In een nieuw experiment gespot op YouTube zijn kaarten te zien op onder andere de pagina met zoekresultaten. Het gaat om kleine kaarten die in beeld komen op het moment dat je met de muis op de naam van een videokanaal gaat staan. In dat geval verschijnt er een kaart met de coverfoto van het betreffende videokanaal, eronder de naam met aan de rechterkant indien dit is ingevuld een link naar de bijbehorende pagina op Google+.

Onder de naam van het kanaal staat een knop om je als gebruiker direct te abonneren en tevens is het aantal bestaande abonnees te zien. De laatste geplaatste video op het kanaal staat als laatste in de kaart. Het tonen van deze kaarten werkt dus op de pagina met zoekresultaten en ook bij gerelateerde video's, reacties en video's op de homepage.

youtube_kaarten_experiment

Zelf de kaarten in beeld krijgen kan op de volgende manier. Open als eerste YouTube.com en open daarna de console van de browser, in Google Chrome doe je dit middels de combinatie Ctrl + Shift + J, dit is Ctrl + Shift + K in Firefox en de knop F12 in Internet Explorer. Ongeacht de gebruikte browser klik dan op het tabblad Console, plak de onderstaande code en druk op Enter waarna YouTube.com zal herladen. Daarna zullen de kaarten te zien zijn door met de muis op de naam van een videokanaal te gaan staan.

document.cookie="VISITOR_INFO1_LIVE=0xJL6SMMUyE; path=/; domain=.youtube.com";window.location.reload();

Lees meer over: ,