YouTube experimenteert met gecentreerde layout

YouTube is op dit moment aan het experimenteren met een gecentreerde website zo werd gespot door een aantal gebruikers. Zoals is te zien in de onderstaande screenshot staat de content in het midden terwijl de bovenste balk met onder andere de zoekfunctie wel de volledige breedte van het scherm beslaat. Het linkermenu ligt over de website heen en de knop waar het menu onder verborgen wordt is verplaatst naar linksboven in de balk. Aan de rechterkant een tandwieltje met de opties Dashboard, Video Manager en Analytics.

De website stond aanvankelijk altijd in het midden maar met de redesign eind vorig jaar werd besloten om de website links uit te lijnen. Het gevolg hiervan was dat er al snel diverse extensies en scripts werden gemaakt om de website alsnog weer te centreren.

Overigens werd er recent nog een ander experiment op YouTube gespot. Het gaat om een feature om je de nodige tijd te laten besparen tijdens het zoeken naar een bepaalde video. In het geval dat er een video is die sterk overeenkomt met de getypte zoekopdracht dan zal de videowebsite de betreffende video boven de normale zoeksuggesties plaatsen met een label 'Watch now'. In sommige gevallen worden er ook meerdere video's geplaatst.

youtube_watch_now

Lees meer over: ,