YouTube Create, apps om een video te maken met afbeeldingen

YouTube heeft een pagina ingericht met daarop een drietal applicaties om zelf eenvoudig een video in elkaar te zetten met bijvoorbeeld een reeks afbeeldingen. De videowebsite geeft aan, "But the truth is, sites like YouTube do largely leave out people who don't have a video camera." Door te gaan naar youtube.com/create kom je op een pagina terecht met daarop drie applicaties, dit zijn Xtranormal, Stupeflix en GoAnimate.

Kies op deze pagina dan bijvoorbeeld 'Stupeflix Video Maker' via de knop 'Create video' eronder. In het venster dat volgt heb je dan de mogelijkheid om afbeeldingen te uploaden of te importeren van Facebook, Flickr of Picasa met daarnaast de mogelijkheid om muziek toe te voegen, titels en effecten. Per afbeelding kan er een tekst worden toegevoegd. Ben je klaar, kan de video via de knop bovenaan direct op YouTube worden geplaatst.

In het geval van Xtranormal en GoAnimate moet je eerst toegang tot je YouTube account verlenen. Het is de bedoeling dat er in de toekomst meer applicaties worden toegevoegd.

Stupeflix Video Maker

GoAnimate

Lees meer over: ,