YouTube Capture voor iPhone en iPod Touch om video’s te maken

youtube_capture_logoOp 11 september bracht YouTube een applicatie uit voor de iPhone en iPod Touch. De applicatie werd uitgebracht door de videowebsite vlak voordat iOS 6 door Apple werd uitgebracht waarin YouTube net als Google Maps niet meer aanwezig is.

Na het uitbrengen van de applicatie om makkelijk video's op te zoeken en te bekijken komt YouTube nu met een nieuwe applicatie genaamd YouTube Capture waarmee je zelf video's kunt opnemen. YouTube Capture is alleen beschikbaar voor de iPhone en de iPod touch en hiermee maak je eenvoudig nieuwe video's die vervolgens direct gedeeld kunnen worden op de videowebsite. Na het opnemen van een video kun je in de applicatie een omschrijving invoeren en kiezen of de video voor iedereen zichtbaar mag zijn, privé moet blijven of alleen is te bekijken door gebruikers die de link naar de video hebben. Ook kan de video gedeeld worden op de sociale netwerken Facebook, Google+ en Twitter.

In het geval dat je niet tevreden bent met het resultaat dan kan de video nog bijgewerkt worden. Je kunt een video retoucheren met kleurcorrectie, beeldstabilisatie en inkadering, tevens kan een video voorzien worden muziek. Eventuele correcties kunnen later weer op YouTube ongedaan gemaakt worden. De applicatie zal je er overigens aan herinneren zodra je begint met filmen om je toestel in een horizontale positie vast te houden zodat de video er beter uit zal zien en het bekende 'Vertical Video Syndrome' wordt voorkomen.

Downloaden en screenshots

Downloaden van YouTube Capture voor iPhone en iPod Touch kan hier, een versie voor Android zal in de toekomst gaan volgen. Een aantal screenshots plus een video hieronder.

Lees meer over: , , , ,