YouTube bereikt 1 miljard bezoekers per maand

YouTube LogoEen nieuwe mijlpaal voor YouTube, de videowebsite laat weten nu meer dan 1 miljard bezoekers per maand te hebben. In de afgelopen jaren sinds de lancering in 2005 en de overname door Google een jaar later is de videowebsite wat dat betreft bijzonder snel gegroeid. In december liet YouTube nog weten dat er gemiddeld in 2012 per maand meer dan 4 miljard uur aan materiaal werd bekeken en afgelopen jaar was de clip van het nummer Gangnam Style van de Zuid-Koreaanse rapper PSY de eerste video die een totaal van 1 miljard views wist te bereiken. Dit aantal views werd bereikt in september.

YouTube noemt een aantal vergelijkingen betreffende de nieuw behaalde mijlpaal. Bijvoorbeeld als YouTube een land zou zijn dan zou het na China en India het grootste land ter wereld zijn. Verder bezoekt één op de twee mensen op internet de website en is het aantal van 1 miljard tien keer het gemiddelde aantal kijkers van de Super Bowl.

"From the aspiring filmmaker in his basement and the next great pop musician, to the fans all around the world who tune in, subscribe and share their favorite videos with the planet, thank you for making YouTube what it is today. You have truly created something special".

Lees meer over: ,