YouTube Audiobibliotheek met 150 licentievrije nummers

YouTube heeft voor alle gebruikers van de videowebsite een nieuwe audiobibliotheek beschikbaar gemaakt. Het gaat eerst om 150 instrumentale licentievrije nummers die gebruikt kunnen worden als achtergrondmuziek voor video's. Omdat het om rechtenvrije nummers gaat is het tevens toegestaan om de nummers te downloaden als 320 Kbps MP3's en er vervolgens mee te doen wat je wilt, het gebruik is niet beperkt tot YouTube.

De audiobibliotheek kan geopend worden door te gaan naar youtube.com/dashboard en aan de linkerkant te klikken op Tools voor het maken van video's. Er kan daarna gefilterd worden op stemming, duur, genre en instrument. Bij elk nummer wordt middels een blauwe balk de populariteit aangegeven, via de Play knop voor de titel kan het nummer gestart worden. Downloaden van een nummer kan via het icoon aan de rechterkant, tevens kan een muzieknummer worden opgeslagen als favoriet door op het sterretje te klikken.

Er is overigens al wel langer een grote collectie muzieknummers beschikbaar voor videomakers op YouTube. Deze muzieknummers mogen echter niet worden gedownload.

youtube_audiobibliotheek

Lees meer over: ,