YouTube: Afspeellijsten en kanalen toevoegen aan eigen videokanaal

YouTube: Afspeellijsten en kanalen toevoegen aan eigen videokanaal

YouTube heeft een aantal kleine toevoegingen doorgevoerd voor gebruikers die een eigen videokanaal onderhouden. Het is nu mogelijk om als gebruiker op een eigen videokanaal een afspeellijst van een ander videokanaal toe te voegen als sectie, bijvoorbeeld een videokanaal waarmee een samenwerking is geweest. Dit kan door een nieuwe sectie aan te maken en te kiezen voor de optie Eén afspeellijst en daarna onder het kopje Kies een afspeellijst in het menu te kiezen voor de optie URL afspeellijst invoeren. Ernaast kan dan de URL van elke afspeellijst beschikbaar op YouTube worden ingevoerd. Na het toevoegen van een afspeellijst zal de profielfoto van het betreffende videokanaal worden getoond, de titel van de afspeellijst en de bijbehorende video's. Door met de muis op de naam van het kanaal te gaan staan komt er een kaart met meer informatie over het kanaal in beeld.

youtube_afspeellijst_url

Andere kanalen uitlichten

Als tweede is het nu mogelijk om andere videokanalen in een nieuwe sectie uit te lichten. Een voorbeeld is hieronder in de screenshot te zien van het videokanaal van HBO op YouTube. Hier worden met de nieuwe feature alle eigen kanalen van onder andere televisieseries uitgelicht. Kanalen toevoegen kan door een nieuwe sectie aan te maken.

youtube_featured_channels

Videospeler

Als laatste is er nog een kleine update voor de videospeler waarvan een screenshot hieronder. De videowebsite heeft besloten om alle opties van de speler samen te vatten onder een enkele knop. De opties zijn te vinden door rechtsonder op het tandwieltje te klikken, het gaat om het instellen van kwaliteit, het formaat van de speler en de snelheid. Het maakt de videospeler wel overzichtelijker maar de update zorgt ook voor extra klikken.

youtube_videospeler_knoppen

Lees meer over: ,