YouTube: Aangepaste thumbnails instellen en meer nieuwe functies

YouTube heeft recent drie publicatiefuncties uitgerold naar alle gebruikers van de videowebsite. Als eerste gaat het om een handige functie en dat is het kunnen instellen van aangepaste thumbnails. Tijdens of na het uploaden van een video kan er een eigen afbeelding als thumbnail worden ingesteld, tot op heden kon dit niet en zou YouTube deze thumbnail zelf genereren waarbij er eventueel wel gekozen kon worden uit nog twee andere afbeeldingen gemaakt. Een eigen thumbnail kan voor zowel nieuwe video's tijdens het uploaden worden ingesteld als voor alle eerder geüploade video's.

Bij het instellen van een aangepaste afbeelding is het aan te raden om deze zo groot mogelijk te maken, dit omdat deze afbeelding dan ook zal worden gebruikt als voorbeeldafbeelding wanneer een video wordt ingevoegd op een site. Er kan een JPG-, GIF-, BMP- of PNG-bestand worden geüpload, de maximum bestandsgrootte is 2MB.

Naast het kunnen instellen van aangepaste thumbnails is het nu mogelijk om video's te uploaden zonder dat er een melding wordt verzonden naar abonnees. Standaard zal wel worden ingesteld dat er een melding naar abonnees verzonden wordt, uitschakelen kan door de optie 'Abonnees op de hoogte stellen' uit te vinken in het gedeelte Geavanceerde instellingen tijdens het uploaden van een video. Deze video's zijn uiteraard dan nog wel gewoon vindbaar via de zoekmachine, aanbevolen video's en op een videokanaal.

Als laatste een nieuwe editorfunctie voor tags waardoor het invoeren nu eenvoudig is.

Lees meer over: ,