YouTube: 60 uur video per minuut, 4 miljard views per dag

YouTube heeft weer enkele statistieken gedeeld. Vorig jaar mei maakte de videowebsite bekend dat er elke minuut 48 uur aan videomateriaal wordt geüpload, nu nog geen jaar later is dit gestegen naar maar liefst 60 uur video per minuut, oftewel een uur aan materiaal per seconde. In 2007 was dit nog slechts 6 uur, in 2010 was dit al 24 uur, later in 2010 35 uur en afgelopen jaar werd er elke minuut dus 48 uur video verwerkt.

En dat is nog niet alles want deze video's moeten natuurlijk ook allemaal bekeken worden. Dagelijks zit de videowebsite nu op 4 miljard views, een stijging van 25 procent vergeleken met 8 maanden geleden. YouTube heeft in het verleden al enkele grafieken gemaakt evenals infographics maar om stil te staan bij dit moment is er gekozen om een interactieve website te lanceren. Op onehourpersecond.com is te zien wat er zich allemaal afspeelt in een YouTube seconde. Trek op de website aan het koord om te beginnen.

Een aantal voorbeelden hieronder plus de bijbehorende video.

  • In 1,5 seconden aan uploads naar YouTube heeft het internationale ruimtestation ISS één rondje om de aarde afgelegd.
  • In 24 seconden aan uploads naar YouTube is één dag om en heeft de Nyan Cat meer dan 345.600 keer "Nyan" gezegd.
  • In 1 minuut en 3 seconden aan uploads naar YouTube zijn 1 miljoen baby's geboren.
  • In 1 minuut en 50 seconden aan uploads naar YouTube valt een onfortuinlijk persoon 19.312 kilometer omlaag in een bodemloze put.
  • In 3 minuten en 18 seconden aan uploads naar YouTube stroomt ketchup 8,9 kilometer naar beneden.

Lees meer over: ,