YouTube: 3 miljard views per dag

YouTube is deze maand jarig. In mei 2005 werd de videowebsite gelanceerd en al in oktober 2006 kwam Google langs om het bedrijf over te nemen voor een bedrag van 1.6 miljard dollar. Het team maakt gebruik van de gelegenheid om alle gebruikers te bedanken voor de afgelopen zes jaar en direct nog even een aantal statistieken te delen. Zo wordt er nu elke minuut 48 uur aan videomateriaal geüpload, een toename van 37 procent over de laatste zes maanden en een verdubbeling vergeleken met afgelopen jaar.

48 uur

De videowebsite geeft hiervoor even aan wat er allemaal in twee dagen kan gebeuren. Zo kun je vanaf het hoofdkantoor in San Bruno in Californië non-stop rijden naar hartje New York. Je kunt de drie Back to the Future films maar liefst 8.5 keer bekijken en een ambitieuze jachtluipaard zou met een gemiddelde snelheid van zo'n 110 kilometer per uur een afstand van bijna 6000 kilometer af kunnen leggen, van Zuid-Afrika tot Egypte.

Views

Wat betreft het aantal views gaat het eveneens hard. Afgelopen weekend behaalde de videowebsite de mijlpaal van 3 miljard views op één dag. Dit is stijging van 50 procent vergeleken met afgelopen jaar. YouTube is volgens comScore veruit de grootste videowebsite in de Verenigde Staten met 142 miljoen unieke kijkers gevolgd door Vevo.

Lees meer over: ,