YouTube: 1 miljard abonnementen, widget, CEO doet stap terug

Gisteren maakte YouTube bekend een mijlpaal te hebben bereikt met 1 miljard abonnementen. Sinds 2006 staat er op de website een gele button waarmee gebruikers zich kunnen abonneren op video's van andere gebruikers. Deze knop is nu 1 miljard keer aangeklikt en om dit te vieren stond er vrijdag een aangepast logo op de website die je hiernaast ziet staan.

Widget

Met het aankondigen van bovenstaand nieuws heeft YouTube een nieuwe widget beschikbaar gemaakt die elke gebruiker kan plaatsen op zijn of haar website of blog. Door deze widget te plaatsen kan iemand zich direct abonneren op een YouTube kanaal zonder dat diegene hiervoor het kanaal hoeft te bezoeken. In de widget wordt het aantal uploads getoond evenals het aantal abonnees. Een screenshot hieronder.

Plaatsen kan middels de onderstaande code. Op de plek [add YouTube Username here] vul je dan een gebruikersnaam in. Eventueel kan de breedte aangepast worden.

<iframe id="fr" src="http://www.youtube.com/subscribe_widget?p=[add YouTube Username here]" style="overflow: hidden; height: 105px; width: 300px; border: 0;" scrolling="no" frameBorder="0"></iframe>

Lady Gaga

Over 1 miljard gesproken, onlangs bereikte zangeres Lady Gaga een mijlpaal op YouTube. Al haar uploads waren meer dan 1 miljard keer bekeken. Op het moment van schrijven staat het aantal views op 1.009.016.130. Wat betreft de meest bekeken video verliest Lady Gaga het van Justin Bieber. De video Bad Romance is nu bijna 300 miljoen keer bekeken terwijl de video van Justin Bieber meer dan 370 miljoen keer is bekeken.

Chad Hurley

Eén van de oprichters van de videowesbite Chad Hurley doet een stapje terug. Hurley vertrekt als CEO van YouTube maar blijft wel betrokken bij de website als adviseur. De reden hiervan is niet bekend, Salar Kamangar wordt de nieuwe bestuursvoorzitter.

Lees meer over: ,