Yandex nu wereldwijd groter dan Bing van Microsoft

yandex Uit nieuwe cijfers afkomstig van comScore blijkt dat zoekmachine Bing van Microsoft niet langer de vierde zoekmachine wereldwijd is maar een plaatsje is gedaald. De vierde plek van Bing is namelijk overgenomen door de Russische zoekmachine Yandex.

Yandex is de grootste zoekmachine in Rusland met een marktaandeel van 60 procent, er is tevens een Engelse versie beschikbaar. Uit de cijfers blijkt dat in de maand december afgelopen jaar Bing ongeveer 4,48 miljard zoekopdrachten heeft verwerkt. De Russische zoekmachine verwerkte meer zoekopdrachten, ongeveer 4,84 miljard. Bing kwam zodoende uit op een wereldwijd marktaandeel van 2,5 procent en Yandex op 2,8 procent.

Op de eerste plaats staat uiteraard Google met in december een wereldwijd marktaandeel van 65,2 procent, de zoekmachine verwerkte 114,7 miljard zoekopdrachten wat nog maar eens aangeeft hoe groot Google momenteel wereldwijd eigenlijk is.

Na Google staat op de tweede plaatst Baidu, de Chinese zoekmachine verwerkte 14,5 miljard zoekopdrachten en had in december een marktaandeel van 8,2 procent. Op de derde plaats Yahoo 4,9 procent en 8,6 miljard verwerkte zoekopdrachten. Overigens nam het totale aantal uitgevoerde zoekopdrachten wel af vergeleken met een jaar eerder.

comscore_stats