Yahoo krijgt mogelijk een nieuw logo

Met Marissa Mayer aan het roer zijn er een hoop zaken aan het veranderen bij Yahoo en mogelijk zal er binnenkort ook een geheel nieuw logo worden doorgevoerd. Een aantal gebruikers van de zoekmachine zagen de vraag voorbij komen om te kiezen tussen het huidige logo en een nieuw logo. Zowel het huidige logo als het nieuwe logo is blauw en ook in het geval van het nieuwe logo is het uitroepteken nog altijd aanwezig. Op de Nederlandse homepage van Yahoo is momenteel nog gewoon het paarse logo te zien.

Het huidige logo wordt al jaren gebruikt, in eerste instantie was het logo rood maar sinds 2009 is Yahoo overgegaan op de kleur paars. Het uitroepteken is er sinds het begin.

Homepage

Ondertussen lijkt het bedrijf ook gestart te zijn met het uitrollen van een nieuwe homepage. Vergeleken met de huidige versie van de homepage is er een grote blauwe balk toegevoegd met een wit logo. Deze balk blijft in beeld staan zodra er naar beneden wordt gescrolld. Door alle elementen die nu bovenaan staan samen te voegen in deze balk is dit een stuk overzichtelijker geworden. Het menu aan de linkerkant is ingekort.

Lees meer over: