Yahoo! Axis, extensie voor desktop en browser voor iPhone en iPad

Facebook komt binnenkort mogelijk met een eigen browser maar Yahoo is het sociale netwerk een stap voor door Yahoo Axis uit te brengen waarmee volgens Yahoo het zoeken en surfen op het web wordt geherdefinieerd. Het betreft een browser specifiek voor de iPhone en voor de iPad en daarnaast is Axis er als extensie die geïnstalleerd kan worden in de bekende browsers, Google Chrome, Firefox, Internet Explorer 9 en Safari.

Na het installeren van de extensie in bijvoorbeeld Google Chrome wordt er rechtsonder in het scherm een zoekveld toegevoegd die altijd in beeld blijft staan, na het uitvoeren van een zoekopdracht komen de resultaten, in de meeste gevallen als thumbnails in beeld waardoor het zoeken een stuk visueler wordt. Je hoeft hiervoor de geopende pagina niet te verlaten. Op een vergelijkbare manier worden de resultaten getoond op de iPhone en iPad en hier veeg je door de resultaten. Rechts staat een overzicht van Trending searches.

De zoekresultaten zijn afkomstig van Yahoo maar dus eigenlijk afkomstig van Bing van Microsoft. Websites kunnen worden opgeslagen en deze favorieten kunnen automatisch gesynchroniseerd worden zodat je op alle apparaten met Axis hier over beschikt. Hiervoor dien je in te loggen en dit kan met een account van Yahoo, Facebook of Google.

Nieuwsgierig om eens uit te proberen? dat kan op axis.yahoo.com, de browser is hier in de App Store te vinden. Een versie voor Android is er op dit moment nog niet.

Lees meer over: ,