Wunderlist om lijstjes met taken te maken

Heb je het druk en moet je nog veel verschillende dingen doen die je op allerlei papiertjes hebt geschreven of waarvan je misschien in het programma Kladblok een overzicht hebt gemaakt dan kan de website Wunderlist.com hier misschien uitkomst bieden.

Met Wunderlist maak je eenvoudig overzichtelijke lijstjes met taken. Na het aanmaken van een account en inloggen kun je direct op de homepage beginnen met het invoeren van taken. Taken die net even belangrijker zijn dan andere taken kun je voorzien van een ster, taken die zijn uitgevoerd kun je als dusdanig markeren door deze te voorzien van een vinkje. Door met de muis een taak te verslepen bepaal je de volgorde van de gehele lijst en door met de muis op een taak te gaan staan komen er opties in beeld zoals het instellen van een datum. Je kunt dan ook een notitie toevoegen of een taak verwijderen.

Rechts bovenin kun je het lijstje uitprinten of per e-mail versturen. Onderaan opties om te filteren op een bepaalde periode en ook kan hier de taal gewijzigd worden in het Nederlands. Rechtsonder staat ook een knop om een nieuwe lijst aan te maken en zo maak je dus verschillende lijstjes met taken. In de balk aan de rechterkant staat een overzicht met alle aangemaakte lijstjes en bovenaan een zoekfunctie om taken te zoeken.

Applicaties

Het handige van Wunderlist is dat er ook applicaties beschikbaar zijn. Als eerste is er een applicatie voor Windows evenals voor Mac OS X en daarnaast zijn er applicaties beschikbaar voor de iPhone, iPad, Android en BlackBerry, alleen Windows Phone ontbreekt nog. Op deze manier kun je dus altijd over je lijstjes met taken beschikken.

Met dank aan Jan-Willem Schutman voor de tip!