World’s Biggest PAC-MAN ter promotie van Internet Explorer 9

Microsoft heeft het nu eens over een andere boeg gegooid om de nieuwe versie van browser Internet Explorer te promoten. Microsoft Australië heeft in samenwerking met Namco Bandai en het bedrijf Soap 'World's Biggest PAC-MAN' gemaakt om de 'Power' van Internet Explorer 9 te demonstreren. Het spel werd eerder deze week gepresenteerd tijdens het Microsoft's MIX11 developer conference in Las Vegas.

Eigen levels

Het idee is dat de verschillende levels gemaakt worden door gebruikers waardoor het grootste Pac-Man spel ter wereld ontstaat. Je kunt dus zelf ook bijdragen door een eigen level te maken waarvoor een Facebook account vereist is. Het creëren van een nieuw level door je door een vrij veld te zoeken op de website en hier dan te klikken op de knop 'Create'. Vervolgens maak je dan met de gegeven tools je eigen doolhof.

Het zelf maken van een level is natuurlijk niet vereist en je kunt ook gewoon direct gaan spelen. Hoewel het spel is bedacht om Internet Explorer 9 te promoten werkt Pac-Man ook prima in andere browsers zoals Firefox 4 en Google Chrome.

Soap is overigens ook verantwoordelijk voor de officiële Pac-Man website.