WordPress voor iOS nu met statistieken en ‘Snel foto’ knop

Er is een nieuwe versie van de WordPress applicatie uitgebracht voor iOS. Versie 2.8 is in 10 nieuwe talen beschikbaar waaronder in het Nederlands, Duits, Frans, Italiaans en Spaans. Een hoop oorzaken die ervoor zorgde dat de applicatie onderuit ging zijn verholpen en er zijn twee langverwachte nieuwe features toegevoegd. Als eerste is dat de 'Snel foto' knop direct onderaan de applicatie. Zoals de naam al aangeeft maak je met deze feature snel een foto met je telefoon om deze vervolgens direct te kunnen bloggen.

Na het maken van de foto komt deze in beeld als voorbeeld. Door op de knop 'Gebruik' te drukken kan deze dan snel online geplaatst worden met een bijbehorend bericht.

Statistieken

Een andere handige toevoeging is het onderdeel Statistieken per blog. Je bekijkt eenvoudig de statistieken van een WordPress.com blog per dag, per week en per maand. Tegelijkertijd bekijk je direct de meest populaire berichten, verwijzingen en zoektermen waarop lezers zijn binnengekomen. Deze feature werkt automatisch voor WordPress.com blogs en hier hoeft verder niets voor ingesteld te worden. Echter heb je een WordPress blog die je zelf host dan heb je de Stats plugin of Jetpack van Automattic nodig.

Lees meer over: , , , ,