WordPress versie 3.5 uitgebracht (Elvin)

Het team van WordPress heeft versie 3.5 van het blogpakket uitgebracht genaamd Elvin, een verwijzing naar Elvin Jones. De meest belangrijke vernieuwing in deze versie is de manier waarop foto's toegevoegd worden aan berichten en galerijen worden gemaakt. Mediabeheer is grondig gewijzigd, het maken van galerijen gaat nu sneller evenals het toevoegen van onderschriften, titels en omschrijvingen. Het bepalen van de volgorde van foto's gaat nu middels drag en drop. 'Het toevoegen van media is gestroomlijnd en zal een geheel nieuwe ervaring zijn, waardoor het een koud kunstje wordt om bestanden te uploaden en in je berichten te plaatsen.' aldus WordPress.

Andere vernieuwingen

Nieuw is verder een nieuw welkomstscherm, de mogelijkheid om binnen WordPress plugins te doorzoeken die op WordPress.com zijn gemarkeerd als favoriet en XML-RPC is nu standaard geactiveerd. XML-RPC was tot op heden standaard altijd uitgeschakeld in WordPress, deze functie moet onder andere geactiveerd zijn als je berichten wilt publiceren via andere applicaties of via de applicatie van WordPress voor iPhone en iPad.

Ook is er een nieuw standaard thema toegevoegd aan WordPress genaamd Twenty Twelve, het gaat om een responsive design die volgens het team perfect kan dienen als basis voor een website. Zoals eerder al duidelijk werd is met deze versie het onderdeel 'links' standaard verborgen. Bestaande links worden wel meegenomen na de update naar versie 3.5 en daarnaast is er een plugin uitgebracht om er als gebruiker zeker van te zijn dat het onderdeel 'Links' in het pakket in de toekomst blijft bestaan, downloaden kan hier.

Downloaden en installeren

Downloaden van de nieuwe versie kan op WordPress.org en bestaande installaties van het blogpakket kunnen zoals gebruikelijk vanuit de admin worden bijgewerkt. Het is wel aan te raden om eerst even een backup van de website evenals de database te maken.

Lees meer over: