WordPress ontdekt verdachte aanpassingen in een aantal plugins

Matt Mullenweg, oprichter van WordPress heeft laten weten in een bericht dat het WordPress team verdachte aanpassingen heeft ontdekt in een aantal populaire plugins. Het gaat om de plugins AddThis, WPtouch, en W3 Total Cache. Na het nodige onderzoek kwam het team erachter dat deze aanpassingen niet waren doorgevoerd door de ontwikkelaars van de extensies en zodoende is besloten om deze updates terug te draaien en toegang tot de plugin repository volledig te blokkeren.

Reset

Als gevolg van dit alles is nu besloten om alle wachtwoorden op bbPress.org, BuddyPress.org WordPress.org, benodigd voor het forum en het indienen van een plugin of thema te resetten. Heb je hier een account dan verschijnt er een melding in beeld direct na het inloggen. Het advies is om in ieder geval niet het oude wachtwoord in te stellen.

Degene die gebruik maken van de plugins AddThis, WPtouch, of W3 Total Cache moeten even bekijken of deze zijn bijgewerkt in de afgelopen dagen. Als dit het geval is, is het raadzaam om de plugins zo snel mogelijk bij te werken naar de meest recente versies.

Lees meer over: