WordPress.com profiteert van overname Posterous door Twitter

Op maandagavond kondigde Twitter aan blogplatform Posterous te hebben overgenomen. Kennelijk zijn niet alle gebruikers hier niet even blij mee want de nodige gebruikers zijn inmiddels al druk bezig met het overstappen naar een ander platform. Dit ondanks de aankondiging dat Posterous voorlopig gewoon zal blijven bestaan.

WordPress.com

In ieder geval WordPress.com profiteert flink van de overname, in een blogbericht laat Brian weten dat het aantal imports van Posterous in slechts een aantal uur is gestegen met 250 procent. Het is sinds begin 2010 dat WordPress.com een mogelijkheid bevat om content van Posterous te importeren om zodoende eenvoudig over te stappen.

Gebruikers die willen overstappen kunnen binnen WordPress.com de optie vinden door binnen het gedeelte om een blog te beheren te gaan naar Extra en dan hier te kiezen voor Importeren. Het gaat dan om berichten, tags, reacties en bijlagen. Nadat de import is gestart krijg je automatisch binnen 24 uur bericht per mail als het importeren is afgerond.

Lees meer over: , ,